recht door Marjolein Oonk-Pallandt

daar sta ik voor

Na 10 jaar ervaring te hebben opgedaan als advocaat in loondienst bij Nauta Dutilh (1991-1997) en AKD Prinsen Van Wijmen (1997-2001), was Marjolein in 2001 mede-oprichter van het kantoor Lawton Advocaten, waar zij als partner gewerkt heeft tot het moment dat zij in 2009 met een aantal kantoorgenoten het kantoor Lawwise Advocaten is gestart. Marjolein heeft een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel, dat al 25 jaar haar dagelijkse drijfveer vormt. Marjolein is duidelijk in haar aanpak en communicatie en streeft een open, gelijkwaardige relatie met de klant na, waarbij een heldere koers gericht op een optimale oplossing voorop staat. Met haar gezin maakt Marjolein graag mooie reizen en haar sociale leven speelt zich met kinderen die hockey spelen op hoog (landelijk) niveau in hoofdzaak af rondom het hockeyveld.

Marjolein
(M.C.J.) Oonk-Pallandt
advocaat-partner
moonk@lawwise.nl
 • 1991 - 1997 Nauta Dutilh
 • 1997 - 2001 AKD
 • 2001 - 2009 Lawton Advocaten
 • 2009 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • afgestudeerd in 1991 aan de Universiteit van Tilburg

  beëdigingsdatum: 23 april 1991

  aandachtsgebieden: ondernemingsrecht, insolventierecht, contractenrecht, arbeidsrecht, huurrecht

  lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  lid Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten (VvA)
  lid Vrienden van Cobbenhagen (netwerk afgestudeerden UvT)

recht door Karst Folkerts

daar sta ik voor

Na zijn start bij middel-groot advocatenkantoor in de randstad La Gro Advocaten is Karst in 2006 naar het zuiden verhuisd. Eerst is Karst werkzaam geweest bij Lawton Advocaten, waarna hij in 2009 mede Lawwise heeft opgericht. Karst streeft ernaar om met klanten een langdurige relatie op basis van eerlijkheid en vertrouwen op te bouwen. De drijfveer van Karst is samen met de klant de juiste strategie te bepalen om een zo gunstig mogelijk resultaat te behalen. Het voor klanten fungeren als sparringpartner geeft Karst voldoening. Karst heeft zijn studie gecombineerd met topsport. In zijn actieve tenniscarrière heeft Karst geleerd wat nodig is om een maximaal resultaat te halen. Hierbij zijn doorzettingsvermogen en relativering eigenschappen die onontbeerlijk zijn. Van deze ontwikkelde mentaliteit plukt Karst als advocaat dagelijks de vruchten.

Karst
(H.K.) Folkerts
advocaat-partner
kfolkerts@lawwise.nl
 • 2003 - 2006 La Gro Advocaten
 • 2006 - 2009 Lawton Advocaten
 • 2009 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • afgestudeerd in 2002 aan de Universiteit Leiden

  beëdigingsdatum: 28 februari 2003

  aandachtsgebieden: insolventierecht, ondernemingsrecht, (bestuurders) aansprakelijkheden, financiering, zekerheden & herstructureringen

  Lid vereniging Insolad (vereniging voor insolventierecht)

recht door Frans van der Stap

daar sta ik voor

= UNDER CONSTRUCTION = 

Frans
(F.C.H.M.) van der Stap
advocaat-partner
fvdstap@lawwise.nl
 •  

recht door Dirk Smit

daar sta ik voor

Dirk werkt sinds 1986 in de advocatuur. Hij heeft een grote kennis van en ervaring in het doorvoeren van reorganisaties en het realiseren van individuele ontslagen. Hij behandelt alle voorkomende arbeidsrechtelijke onderwerpen, zoals het concurrentie-/relatiebeding, de zieke werknemer, het wijzigen van arbeidsvoorwaarden en dergelijk.  Dirk treedt op voor ondernemingen van klein tot heel groot en heeft daarbij ook de rol van sparringpartner voor de directie of HRM. Ook behartigt hij de belangen van de statutair directeur of werknemer die met ontslag wordt geconfronteerd. Dirk is uiteraard lid van de (specialisten) Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), een vereniging die in staat voor de kwaliteit van haar leden. Het zijn van lid wordt als een "keurmerk" gezien.  Voorts beheerst hij alle vraagstukken die samenhangen met de Wet op de Ondernemingsraden (WOR). Dirk is deskundig op het gebied van de (internationale) agentuurovereenkomst.  Dirk treedt tevens op als (onafhankelijk) voorzitter in allerlei - landelijk opererende -(geschillen)- commissies. Zo is Dirk onder meer voorzitter van de landelijk optredende geschillencommissie voor de zuivelindustrie, in welke hoedanigheid hij met de vakbonden en de grote werkgevers in de zuivel geschillen op CAO-gebied beslecht. In zijn vrije tijd is Dirk regelmatig op de golfbaan te vinden. 

Dirk
(D.J.A.) Smit
advocaat
dsmit@lawwise.nl
 • 1986 - 1989 Rassers Advocaten
 • 1989 - 2005 Asselbergs & Klinkhamer
 • 2005 - 2010 AKD
 • 2010 - 2017 Lawton Advocaten
 • 2018 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • beëdigingsdatum: 14 januari 1986

  lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)

recht door Ingeborg ten Oever

daar sta ik voor

Sinds 1 januari 2018 is Ingeborg werkzaam bij Lawwise Advocaten. Na haar studie in Tilburg (Nederlands recht, specialisatie Privaatrecht) is Ingeborg in 2009 bij Lawton begonnen als merkgemachtigde. In 2012 maakte Ingeborg de overstap naar de advocatuur. Tijdens haar studie is Ingeborg werkzaam geweest als studentassistente bij de vakgroep Encyclopedie en Rechtsgeschiedenis. Voor haar studie recht heeft Ingeborg in 2003 de opleiding Toerisme en Recreatie aan de NHTV te Breda met goed gevolg afgerond en heeft zij enkele jaren als beleidsadviseur Recreatie en Toerisme bij Sociaal Economische Samenwerking West-Brabant gewerkt.  Ingeborg is praktisch ingesteld en houdt van open communicatie met de klant waarbij duidelijkheid voorop staat. Sinds 2011 schrijft Ingeborg artikelen voor SDU Arbozone waar zij met name de zorgplicht van werkgevers belicht.  Ingeborg is in haar vrije tijd graag creatief bezig samen met haar kinderen. Ingeborg bakt en kookt graag en is dan ook vaak in de keuken te vinden waar zij de recepten voor haar eigen kookboek ontwikkelde. In de vakanties zetten Ingeborg en haar gezin het liefst koers naar Scandinavië om de natuur in te trekken. 

Ingeborg
(I.M.) ten Oever
advocaat
itenoever@lawwise.nl
 • 2002 - 2006 SES West-Brabant
 • 2006 - 2009 Universiteit van Tilburg
 • 2009 - 2017 Lawton Brands / Advocaten
 • 2018 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • afgestudeerd in 2009 aan de Universiteit van Tilburg

  beëdigingsdatum: 27 juli 2012

  aandachtsgebieden: arbeidsrecht, privacyrecht, intellectuele Eigendom, algemene verbintenissen, reisrecht.

  Lid vereniging voor Reisrecht

recht door Amanda van der Pluijm-Joosen

daar sta ik voor

Tijdens haar HBO-rechten opleiding is Amanda in 2009 begonnen met werken bij Lawwise. Amanda vindt het fijn om mensen te kunnen helpen, het spreekt haar aan dat je voor ieder probleem een passende oplossing kan bedenken. Amanda vindt het belangrijk zich goed in te leven in haar cliënten en te communiceren in begrijpelijke taal. Amanda houdt van het maken van mooie reizen en lekker sportief bezig zijn onder andere in de sportschool.

Amanda
(A.G.M.A.) van der Pluijm-Joosen
juridisch medewerkster
avdpluijm@lawwise.nl
 • 2009 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • afgestudeerd HBO – Rechten
  momenteel student Rechten aan de Universiteit van Tilburg

  aandachtsgebieden: ondernemingsrecht, insolventierecht, arbeidsrecht en huurrecht

recht door Kirsten Heijboer

daar sta ik voor

Sinds 1 januari 2017 versterkt Kirsten als juridisch medewerkster met veel enthousiasme en gedrevenheid het team van Lawwise Advocaten. Na haar bachelor Rechtsgeleerdheid te hebben behaald, rondde zij in 2016 de gespecialiseerde master Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met succes af. Naast haar studie heeft zij meerdere juridische nevenfuncties bekleed. Gedurende haar student-stage bij een middelgroot advocatenkantoor werd het enthousiasme voor de toepassing van het recht in de praktijk aangewakkerd. Met haar rechtvaardigheidsgevoel en doorzettingsvermogen gaat zij dan ook tot het uiterste voor haar cliënt. Haar vrije tijd besteedt zij graag op het handbalveld of met dierbaren in een leuke stad en/of goed restaurant.

Kirsten
(K.) Heijboer
juridisch medewerkster
kheijboer@lawwise.nl
 •  

recht door Karin van der Pluijm

daar sta ik voor

In februari 2014 is Karin bij Lawwise begonnen als faillissementsmedewerkster, waarbij zij ondersteuning biedt in faillissementen en schuldsaneringen. Haar specialisme op het gebied van insolventies heeft zij opgedaan bij twee kantoren in Eindhoven, Holland Van Gijzen Advocaten & Notarissen en Holla Advocaten. In Breda heeft zij voordat ze bij Lawwise begon, twee jaar bij MannaertsAppels Advocaten gewerkt. Haar drijfveren voor het vak van faillissementsmedewerker zijn de afwisseling van de werkzaamheden omdat men alle werkzaamheden die in een bedrijf plaatsvonden, overneemt. Bovendien is het iedere keer een verrassing, bij wat voor bedrijf of privépersoon men binnenstapt. Karin luistert graag naar muziek zowel thuis als bij concerten, daarnaast is zij zowel passief als actief bezig met sport, naast fietsen en soms een tennispartij, speelt zij regelmatig golf op Landgoed Bergvliet.

Karin
(K.L.J.M.) van der Pluijm
faillissementsmedewerkster
kvdpluijm@lawwise.nl
 • 1999 - 2010 Holland van Gijzen Advocaten en Notarissen
 • 2010 - 2010 Deterink Advocaten
 • 2010 - 2012 Holla Advocaten
 • 2012 - 2014 MannaertsAppels Advocaten
 • 2014 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • HEAO Management Economie & Recht voor Onroerend Goed/ Makelaardij 1999
  Faillissementsrecht voor faillissementsmedewerkers beginnend en gevorderd
  Legal English

recht door Marjo van Gelderen – van Gelderen

daar sta ik voor

Marjo kan men omschrijven als creatief, gedreven, perfectionistisch, leergierig en strijdvaardig. Ze vindt het belangrijk te worden betrokken in het team waarbij alle kwaliteiten en kwantiteiten worden benut om gezamenlijk het uiteindelijke doel en optimale eindresultaat te behalen. Marjo heeft een muzikale (voor)opleiding gevolgd en klassiek piano gestudeerd. Muziek, zowel het beluisteren als het (be)spelen van o.a. de contrabas en/of piano tezamen met haar gezin is voor haar quality time en erg belangrijk. Daarnaast is ze het liefst creatief bezig in de ruimste zin des woords.

Marjo
(M.J.) van Gelderen – van Gelderen
faillissementsmedewerkster en financiële administratie
mvgelderen@lawwise.nl
 • 2005 - 2009 Lawton Advocaten
 • 2009 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • 2000 - Bedrijfsadministratie MKB
  2013 - CPO SFV faillissementen

recht door Femke van den Berg

daar sta ik voor

Na 11 jaar ervaring als o.a. secretaresse bij diverse accountantskantoren heeft Femke in 2014 de overstap gemaakt naar de advocatuur. Ze houdt van orde en structuur en het is haar uitdaging om tijdens hectische dagen bij een advocatenkantoor het hoofd koel te houden. Femke vindt het belangrijk alle cliënten te kennen en zij zal u dan ook altijd gastvrij ontvangen. Naast haar baan als office manager is Femke moeder van drie schoolgaande kinderen. Haar vrije tijd besteedt ze dan ook het liefst met haar kinderen. Ze is regelmatig in de keuken te vinden waar ze graag nieuwe recepten uit probeert.

Femke
(F.P.) van den Berg
office manager
fvdberg@lawwise.nl
 • 2003 - 2014 diverse accountantskantoren
 • 2014 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • HBO Schoevers, Office Management