recht door Marjolein Oonk-Pallandt

daar sta ik voor

Na 10 jaar ervaring te hebben opgedaan als advocaat in loondienst bij Nauta Dutilh (1991-1997) en AKD Prinsen Van Wijmen (1997-2001), was Marjolein in 2001 mede-oprichter van het kantoor Lawton Advocaten, waar zij als partner gewerkt heeft tot het moment dat zij in 2009 met een aantal kantoorgenoten het kantoor Lawwise Advocaten is gestart. Marjolein heeft een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel, dat ruim 30 jaar haar dagelijkse drijfveer vormt. Marjolein is duidelijk in haar aanpak en communicatie en streeft een open, gelijkwaardige relatie met de klant na, waarbij een heldere koers gericht op een optimale oplossing voorop staat.

 

Met haar gezin maakt Marjolein graag mooie reizen.

 

Marjolein heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:     

- Arbeidsrecht;

- Insolventierecht.             

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Marjolein
(M.C.J.) Oonk-Pallandt
advocaat-partner
moonk@lawwise.nl
 • 1991 - 1997 Nauta Dutilh
 • 1997 - 2001 AKD
 • 2001 - 2009 Lawton Advocaten
 • 2009 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • In 1991 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg

  beëdigingsdatum: 23 april 1991

  aandachtsgebieden: ondernemingsrecht, insolventierecht, contractenrecht, arbeidsrecht, huurrecht

  lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  lid Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten (VvA)
  lid Vrienden van Cobbenhagen (netwerk afgestudeerden UvT)

recht door Thomas van Essen

daar sta ik voor

Thomas is in 2000, nog tijdens zijn rechtenstudie, in dienst getreden bij het net opgerichte SOLV advocaten te Amsterdam waar hij van werkstudent uiteindelijk doorgroeide tot managing partner. Tijdens deze periode heeft Thomas zich gespecialiseerd op het gebied van het IT-recht en het privacyrecht. In 2023 besloot Thomas dat het, na bijna 23 mooie jaren bij SOLV, tijd was voor een nieuwe uitdaging bij Lawwise waar hij per 1 januari 2024 als partner zal starten. Thomas is een gedreven en betrokken IT- en privacyrecht advocaat met een voorliefde voor zaken waarin beide rechtsgebieden elkaar ontmoeten. Zijn expertise op het gebied van privacyrecht kenmerkt zich door zijn diepgaande kennis over de AVG en gerelateerde wet- en regelgeving (zoals de Uitvoeringswet AVG) en zijn vermogen om ook in complexe zaken tot praktische oplossingen te komen. Thomas adviseert clienten op het gebied van AVG compliance en stelt de in dat kader vereiste contracten op. Ook staat hij cliënten bij als zij te maken krijgen met de Autoriteit Persoonsgegevens. Privacy-zaken op het gebied van de zorg hebben zijn specifieke interesse. Thomas is tevens gespecialiseerd in IT-recht waarbij zijn affiniteit met technologie hem in staat stelt snel tot de kern van de betrokken producten en diensten door te dringen. Thomas houdt zich bezig met het opstellen van en onderhandelen over IT-contracten, zoals overeenkomsten van opdracht inzake het ontwikkelen van software, licentieovereenkomsten en overeenkomsten van overdracht van intellectuele eigendomsrechten op software. Ook adviseert hij over de toepassing van nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence. Tot slot staat hij cliënten bij in geschillen en procedeert hij namens cliënten in rechtszaken bijvoorbeeld in het geval van mislukte automatiseringen.

 

Thomas is enthousiast, betrokken en oprecht geïnteresseerd in zijn cliënten. Hij investeert tijd om de organisatie van cliënten goed te leren kennen. In combinatie met de ervaring opgedaan tijdens het in house werken bij cliënten, weet hij precies waar de behoeften van zijn cliënten liggen en hoe hij daar het beste aan kan voldoen.  

 

Thomas woont sinds 2015 met zijn vrouw en twee kinderen in het mooie Breda. Hij houdt van schilderkunst en bezoekt in zijn vrije tijd graag musea, maar je kunt hem als seizoenkaarthouder ook tegenkomen in het stadion van NAC.  

 

Thomas heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Informatierecht en het daaronder vallende sub-rechtsgebied IT-recht Privacyrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.  

 

Specificatie aandachtsgebieden:   

 

privacyrecht (AVG, Uitvoeringswet AVG), privacy in de zorg (o.a. Wgbo, Wet BIG, Wkkgz), AVG-compliance, AVG nulmetingen, bijzondere persoonsgegevens, AVG-contractenrecht (joint controller overeenkomsten, verwerkersovereenkomsten, privacy policies, DPIA’s), onderzoeken Autoriteit Persoonsgegevens, inzet e-mailcampagnes en cookies.    

 

IT-recht, IT-contractenrecht (overeenkomsten inzake softwareontwikkeling, licentieovereenkomsten, aktes van overdracht intellectuele eigensomdomsrechten op software, gebruikersvoorwaarden (SaaS) platformen), IT-projecten inzake outsourcing en software migratie en implementatie, auteursrecht op software, nieuwe technologieën (o.a. Artificial Intelligence), rechtszaken (bijvoorbeeld bij mislukte automatiseringen), bindend adviesprocedures (bijv bij de SGOA).    

 

Kansspelen.

Thomas
(T.T.) van Essen
advocaat-partner
tvessen@lawwise.nl
 • 2000 - 2023 SOLV
 • 2024 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • In 2004 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam
  Beëdigingsdatum: 9 augustus 2005
  Grotius specialisatie opleiding informaticarecht

  Aandachtsgebieden:
  Privacy en AVG
  IT (contracten)recht
  Kansspelen

  Lid van:
  Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA)
  International Technology Association (iTechlaw)
  Vereniging Privacyrecht en Vereniging Privacyrecht Advocaten (VPR-a)

  Thomas is gerankt in Legal 500 en de Who is Who Legal (WLL)

recht door mr. Steven van Kerkhof

daar sta ik voor

Steven is ruim 15 jaar advocaat en heeft een brede ondernemingsrechtpraktijk. Zijn praktijk kenmerkt zich door veelzijdigheid. Steven is actief op vrijwel alle gebieden waar een ondernemer mee te maken kan hebben. 

 

Voor o.a. het opmaken van overeenkomsten op het gebied van distributie, agentuur of franchise of de aan- of verkoop van een onderneming bent u bij Steven aan het juiste adres. Steven heeft in de afgelopen jaren met veel plezier samengewerkt met o.a. producenten van dierenvoeding, ondernemingen in de duurzaamheidsbranche, leveranciers van software en ICT-diensten, startups, ondernemers in de zorg, medisch specialisten en agrariërs. Hij staat ook u graag bij met passie en betrokkenheid. 

 

Steven heeft zich gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, zoals bestuurdersaansprakelijkheid in en buiten faillissement. Daarnaast is Steven ook gespecialiseerd in het insolventierecht. Steven staat op de lijst van benoembare curatoren van de rechtbank Zeeland-West-Brabant en behandelt al ruim 10 jaar diverse failissementen. Steven staat daarnaast ook bestuurders bij die worden aangesproken door een curator. 

 

In de afgelopen jaren heeft Steven bijzondere ervaring opgedaan in de duurzaamheidsbranche en hij stond diverse uitbaters van windmolenparken bij. De juridische aspecten van de ontwikkeling, het onderhoud en de gebreken aan een windmolen hebben daarbij zijn bijzondere aandacht. 

 

Steven is een allround sparringpartner voor de ondernemer en staat u in raad en daad bij. 

Steven
(S.E.L.) van Kerkhof
advocaat-partner
svkerkhof@lawwise.nl
 •  

recht door Dirk Smit

daar sta ik voor

Dirk werkt sinds 1986 in de advocatuur. Hij heeft een grote kennis van en ervaring in het doorvoeren van reorganisaties en het realiseren van individuele ontslagen. Hij behandelt alle voorkomende arbeidsrechtelijke onderwerpen, zoals het concurrentie-/relatiebeding, de zieke werknemer, het wijzigen van arbeidsvoorwaarden en dergelijk.  Dirk treedt op voor ondernemingen van klein tot heel groot en heeft daarbij ook de rol van sparringpartner voor de directie of HRM. Ook behartigt hij de belangen van de statutair directeur of werknemer die met ontslag wordt geconfronteerd. Dirk is uiteraard lid van de (specialisten) Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), een vereniging die in staat voor de kwaliteit van haar leden. Het zijn van lid wordt als een "keurmerk" gezien.  Voorts beheerst hij alle vraagstukken die samenhangen met de Wet op de Ondernemingsraden (WOR). Dirk is deskundig op het gebied van de (internationale) agentuurovereenkomst.   

 

Dirk treedt tevens op als (onafhankelijk) voorzitter in allerlei - landelijk opererende -(geschillen)- commissies. Zo is Dirk onder meer voorzitter van de landelijk optredende geschillencommissie voor de zuivelindustrie, in welke hoedanigheid hij met de vakbonden en de grote werkgevers in de zuivel geschillen op CAO-gebied beslecht.    

 

In zijn vrije tijd is Dirk regelmatig op de golfbaan te vinden.      

 

Dirk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:  Arbeidsrecht    

Collectief ontslag    

Internationaal arbeidsrecht    

Medezeggenschap

Verbintenissen        

 

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.   

Dirk
(D.J.A.) Smit
advocaat
dsmit@lawwise.nl
 • 1986 - 1989 Rassers Advocaten
 • 1989 - 2005 Asselbergs & Klinkhamer
 • 2005 - 2010 AKD
 • 2010 - 2017 Lawton Advocaten
 • 2018 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • beëdigingsdatum: 14 januari 1986

  lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)

recht door Ingeborg ten Oever

daar sta ik voor

Sinds 1 januari 2018 is Ingeborg werkzaam bij Lawwise Advocaten. Na haar studie in Tilburg (Nederlands recht, specialisatie Privaatrecht) is Ingeborg in 2009 bij Lawton begonnen als merkgemachtigde. In 2012 maakte Ingeborg de overstap naar de advocatuur. Tijdens haar studie is Ingeborg werkzaam geweest als studentassistente bij de vakgroep Encyclopedie en Rechtsgeschiedenis. Voor haar studie recht heeft Ingeborg in 2003 de opleiding Toerisme en Recreatie aan de NHTV te Breda met goed gevolg afgerond en heeft zij enkele jaren als beleidsadviseur Recreatie en Toerisme bij Sociaal Economische Samenwerking West-Brabant gewerkt. 

Ingeborg is praktisch ingesteld en houdt van open communicatie met de klant waarbij duidelijkheid voorop staat. Sinds 2011 schrijft Ingeborg artikelen voor SDU Arbozone waar zij met name de zorgplicht van werkgevers belicht. 

Ingeborg is in haar vrije tijd graag creatief bezig samen met haar kinderen. Ingeborg bakt en kookt graag en is dan ook vaak in de keuken te vinden waar zij de recepten voor haar eigen kookboek ontwikkelde. In de vakanties zetten Ingeborg en haar gezin het liefst koers naar Scandinavië om de natuur in te trekken. 

Ingeborg heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd: Privacy. 

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.   

Ingeborg
(I.M.) ten Oever
advocaat
itenoever@lawwise.nl
 • 2002 - 2006 SES West-Brabant
 • 2006 - 2009 Universiteit van Tilburg
 • 2009 - 2017 Lawton Advocaten
 • 2018 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • afgestudeerd in 2009 aan de Universiteit van Tilburg

  beëdigingsdatum: 27 juli 2012

  aandachtsgebieden: arbeidsrecht, privacyrecht, intellectuele Eigendom, algemene verbintenissen, reisrecht.

  Lid vereniging voor Reisrecht

recht door mr. Anne de Heijde

daar sta ik voor

Anne is geboren in Breda en is voor haar studie naar Amsterdam, de Verenigde Staten, Berlijn en Australië verhuisd. Ze heeft haar beroepsopleiding tot advocaat in Amsterdam afgerond. Tijdens haar studie liep Anne stage bij verschillende Amsterdamse advocatenkantoren op het gebied van intellectueel eigendom en IT-recht. Bij Lawwise zal Anne zich daarnaast in het bijzonder richten op het contractenrecht.    

 

Anne heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

- Informatierecht    

 

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdgebied.

Anne
(A.J.J.M.) de Heijde
advocaat
adheijde@lawwise.nl
 •  
 • 2010-2015 Universiteit van Amsterdam
  2012 University of the Pacific (VS)
  2016 Humboldt-Universität zu Berlin
  2016-2017 Maastricht University
  2018 University of Melbourne, Melbourne Law School (Australië)
  2019-2022 DLA Piper Amsterdam

  Beëdigingsdatum: 21 augustus 2019.

recht door mr Wouter Groenewold

daar sta ik voor

Wouter is vanaf 1998 de eerste tien jaar van zijn carrière als advocaat werkzaam geweest (achtereenvolgens bij Arthur Andersen, bij STvB Advocaten op Curaçao en bij Houthoff), met een focus op ondernemingsrecht en overnames, tot Booking.com in 2008 op zijn pad kwam. Bij Booking.com is Wouter ruim elf jaar tot eind 2019 werkzaam geweest als Senior Director en later Vice President Legal, in welke periode hij zich onder meer heeft bezig gehouden met het opstellen van en onderhandelen over diverse internationale contracten, compliance en fusies en overnames.

 

Vanaf 2020 heeft Wouter zijn eigen juridisch adviespraktijk en adviseert en assisteert hij diverse (internationale) start- en scale up ondernemingen. In de zomer van 2023 heeft Wouter zich aangesloten bij Lawwise als juridisch consultant. Wouter is een pragmatische jurist met een brede achtergrond en ruime ervaring.

 

In het weekend is Wouter op de hockeyvelden te vinden en loopt hij af een toe een rondje golf met zijn zoon. In de winterperiode staat skiën op het programma met zijn gezin.

Wouter
(R.H.W.) Groenewold
juridisch consultant
wgroenewold@lawwise.nl
 •  

recht door Amanda van der Pluijm-Joosen

daar sta ik voor

Tijdens haar HBO-rechten opleiding is Amanda in 2009 begonnen met werken bij Lawwise. Amanda vindt het fijn om mensen te kunnen helpen, het spreekt haar aan dat je voor ieder probleem een passende oplossing kan bedenken. Amanda vindt het belangrijk zich goed in te leven in haar cliënten en te communiceren in begrijpelijke taal.

 

Amanda houdt van het maken van mooie reizen en lekker sportief bezig zijn onder andere in de sportschool.

Amanda
(A.G.M.A.) van der Pluijm-Joosen
juridisch medewerkster
avdpluijm@lawwise.nl
 • 2009 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • afgestudeerd HBO-Rechten
  momenteel student Rechten aan de Universiteit van Tilburg

  aandachtsgebieden: ondernemingsrecht, insolventierecht, arbeidsrecht en huurrecht

recht door Rindert den Hertog

daar sta ik voor

Rindert komt oorspronkelijk uit Houten en is voor zijn studie naar Tilburg verhuisd. Hij is in de afrondende fase van zijn rechtenstudie en is tijdens zijn studie -naast een stageperiode bij Lawwise Advocaten- anderhalf jaar actief geweest bij de rechtswinkel Tilburg. Rindert vormt als paralegal een waardevolle ondersteuning voor de advocaten van Lawwise.    

 

Rindert heeft naast zijn passie voor het recht ook een grote passie voor sport. Naast het voetballen bij zijn vereniging in Houten, is hij ook een jaar op het hoogste niveau actief geweest in de roeisport. Hier heeft hij geleerd om alles op alles te zetten om zijn doelen te bereiken.  

Rindert
(R.) den Hertog
paralegal
rdhertog@lawwise.nl
 •  

recht door Tess Deegens

daar sta ik voor

Tess studeert aan Tilburg University. Ze heeft met succes de bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond, waarbij ze zich heeft gespecialiseerd in Ondernemingsrecht. Momenteel rondt zij haar master Ondernemingsrecht aan Tilburg University af en zal in de zomer van 2024 afstuderen. Gedurende haar master heeft Tess twee maanden stage gelopen bij Lawwise Advocaten en zij gaat nu met veel enthousiasme als paralegal aan de slag.   

Tess
(T.) Deegens
paralegal
tdeegens@lawwise.nl
 •  

recht door Karin van der Pluijm

daar sta ik voor

In februari 2014 is Karin bij Lawwise begonnen als faillissementsmedewerkster, waarbij zij ondersteuning biedt in faillissementen en schuldsaneringen. Haar specialisme op het gebied van insolventies heeft zij opgedaan bij twee kantoren in Eindhoven, Holland Van Gijzen Advocaten & Notarissen en Holla Advocaten. In Breda heeft zij voordat ze bij Lawwise begon, twee jaar bij MannaertsAppels Advocaten gewerkt.

 

Haar drijfveren voor het vak van faillissementsmedewerker zijn de afwisseling van de werkzaamheden omdat men alle werkzaamheden die in een bedrijf plaatsvonden, overneemt. Bovendien is het iedere keer een verrassing, bij wat voor bedrijf of privépersoon men binnenstapt.

 

Karin luistert graag naar muziek zowel thuis als bij concerten, daarnaast is zij zowel passief als actief bezig met sport, naast fietsen en soms een tennispartij, speelt zij regelmatig golf op Landgoed Bergvliet.

Karin
(K.L.J.M.) van der Pluijm
faillissementsmedewerkster
kvdpluijm@lawwise.nl
 • 1999 - 2010 Holland van Gijzen
 • 2010 - 2010 Deterink Advocaten
 • 2010 - 2012 Holla Advocaten
 • 2012 - 2014 MannaertsAppels
 • 2014 - heden Lawwise Advocaten
 •  
 • HEAO Management Economie & Recht voor Onroerend Goed/ Makelaardij 1999
  Faillissementsrecht voor faillissementsmedewerkers beginnend en gevorderd
  Legal English

recht door Monique van der Linden

daar sta ik voor

Monique is al jarenlang werkzaam als juridisch secretaresse in de Bredase advocatuur en heeft in 2021 de overstap gemaakt naar Lawwise om daar als office manager een nieuwe uitdaging aan te gaan. Door haar ruime ervaring biedt zij ook ondersteuning in de faillissementspraktijk. Tevens  kan zij tegen een aantrekkelijk uurtarief het eerste stadium van de incasso van onbetaalde facturen voor cliënten van Lawwise verzorgen.

 

In haar vrije tijd is Monique bij diverse organisaties actief als vrijwilliger; als lid van de kantinecommissie is zij vooral te vinden bij voetbalvereniging JEKA.

Monique
(M.C.B.) van der Linden
office manager
secretariaat@lawwise.nl
 •  
 • 1988 - 2021: Rassers Advocaten
  2021 - heden: Lawwise Advocaten